Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Απόφαση "σταθμός" αναγνωρίζει κληρονομικά δικαιώματα στην Τουρκία Ελλήνων υπηκόων

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΑΔ) με απόφαση του αναγνωρίζει τα κληρονομικά δικαιώματα στην Τουρκία Ελλήνων υπηκόων, ενώ απέρριψε τα επιχειρήματα της Τουρκίας, αναφορικά με την «αρχή της αμοιβαιότητας».
Συγκεκριμένα, σε προσφυγή των Ευάγγελου και Ιωάννη Φωκά από την Ελλάδα, το ΕΔΑΔ έκρινε ότι η Τουρκία παραβιάζει το άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για προστασία του δικαιώματος της περιουσίας.
Την προσφυγή χειρίστηκε στο Δικαστήριο ο γνωστός από τις υποθέσεις Λοϊζίδου και Ξενίδη-Αρέστη Κύπριος δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης.
"Η απόφαση είναι πολύ σημαντική, γιατί θα ανοίξει το δρόμο στην πορεία διεκδίκησης περιουσιών των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη, τους οποίους το τουρκικό κράτος εμποδίζει να κληρονομήσουν τις περιουσίες των προγόνων τους, διότι δεν είναι Τούρκοι υπήκοοι" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δημητριάδης.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Εξελίξεις στα θέματα των μειονοτήτων στην Τουρκία



ΠΡΟΑΝΉΓΓΕΙΛΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Σε δείπνο οι ηγέτες των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Κωνσταντινούπολη

Mε την ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής του Ραμαζανιού παρατέθηκε δείπνο στην Κωνσταντινούπολη υπό την φιλοξενία του πρόεδρου της Διεύθυνσης Θρησκευμάτων Αλί Μπαρντάκογλου.Στο δείπνο πήραν μέρος ο Μητροπολίτης της Ορθόδοξης Ασσυριακής Εκκλησίας Γιουσούφ Τσετίν, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη της Αρχαίας Ασσυριακής Εκκλησίας Γιουσούφ Σαγ και ο ηγέτης της Ιουδαϊκής κοινότητας Ισχάκ Χαλέβα...

Μπάτε σκύλι αλέστε στο Αιγαίο

Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενοι από 16 αεροσκάφη, τα 8 οπλισμένα, προκάλεσαν δύο παραβάσεις και τέσσερις παραβιάσεις, ενώ σημειώθηκαν και δύο εμπλοκές...