Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Σφαγιασμό 320 Ελληνοκυπρίων ομολόγησε Τουρκοκύπριος

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» φιλοξενεί μαρτυρία Τουρκοκυπρίου για σφαγιασμό 320 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων στα τέλη του Αυγούστου του 1974. Ο Τουρκοκύπριος δήλωσε ότι συνόδευε τους αιχμαλώτους οι οποίοι μεταφέρθηκαν με...

λεωφορεία στο σημείο της απόβασης, δυτικά της Κερύνειας, με σκοπό να μεταφερθούν δια θαλάσσης σε τούρκικες φυλακές. Όταν τα λεωφορεία έφτασαν στον προορισμό τους είχε καταπλεύσει στο σημείο ένα πλοίο με Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι επιτέθηκαν στους Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους με τις ξιφολόγχες τους και τους κατέσφαξαν όλους με βαρβαρότητα.

«Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των αιχμαλώτων», δήλωσε στη συνέντευξή του ο Τουρκοκύπριος. Πρόσθεσε ότι φοβήθηκε για τη ζωή του, διότι η λύσσα των Τούρκων στρατιωτών ήταν τόσο μεγάλη που υπήρχε κίνδυνος να σφάξουν και τους Τουρκοκύπριους συνοδούς των αιχμαλώτων. Ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι οι 320 Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι θάφτηκαν πιθανόν κοντά στο ξενοδοχείο Μάρε Μόντε.
newsblog
http://troktiko.blogspot.com/2009/08/320.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου