Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

συλληψεις στρατηγων στην τουρκια...(ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ)

ΑΓΚΥΡΑ Με πρωτοφανή τρόπο κλιμακώνεται η πολιτική και δικαστική σύγκρουση της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους κεμαλιστές στρατιωτικούς στην Τουρκία. Τα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα συνελήφθησαν από την αστυνομία περίπου 50 «πασάδες», δηλαδή υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, ανάμεσά τους επτά εν ενεργεία στρατιωτικοί, 11 εν αποστρατεία στρατηγοί και πολλοί εν αποστρατεία συνταγματάρχες, αντισυνταγματάρχες κ.ά.



Ολοι τους κατηγορούνται για συμμετοχή σε συνωμοσία για απόπειρα δολοφονίας το 2003 του τότε προέδρου της Εθνοσυνέλευσης Μπουλέντ Αρίντς, επιφανούς στελέχους του ισλαμιστικών καταβολών Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και σημερινού αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Απώτερος στόχος, σύμφωνα με τον εισαγγελέα που διέταξε το κύμα συλλήψεων, ήταν μια καθαρή «προβοκάτσια»: να προκληθεί τόσο μεγάλη κοινωνική αναταραχή ώστε να βρουν δικαιολογία οι ένοπλες δυνάμεις να κάνουν πραξικόπημα «για να σωθεί η χώρα».

Οι συλληφθέντες παρουσιάζονται ως παρακλάδι της παρακρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν. Στο πλαίσιο των ερευνών για την οργάνωση συνελήφθησαν στα σπίτια τους, μεταξύ άλλων, οι πρώην αρχηγοί της Αεροπορίας, πτέραρχος ε.α. Ιμπραήμ Φιρτίνα, του Ναυτικού, ναύαρχος ε.α. Οζντέν Ορνέκ, ο πρώην διοικητής ...
..........................................................
read more------>
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=316619&dt=23/02/2010

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου