Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Κατασκοπικά παιχνίδια της Τουρκίας σε ελληνικό έδαφος…


Το εξαιρετικού ενδιαφέροντος θέμα της σύλληψης ενός Τούρκου κατασκόπου σε ελληνικό έδαφος αποκάλυψε χθες το taxalia.blogspot.com και είναι σήμερα πρωτοσέλιδο θέμα στην...

εφημερίδα «Αυριανή της Μακεδονίας – Θράκης». Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο τούρκος συνελήφθη στη Σαμοθράκη, έχοντας στην κατοχή του φωτογραφίες από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, από συστήματα υποδομών, από δρόμους και σημεία που παρουσιάζουν ιδιαίτερη στρατηγική σημασία. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο ίδιος μέχρι τώρα, έχει επαναλάβει οκτώ φορές τη συγεκκριμένη διαδικασία της συγκέντρωσης πληροφοριών και φωτογραφιών και της αποστολής τους σε άτομα που όπως είπε τον είχαν προσεγγίσει για αυτή τη «δουλειά».


Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αμειβόταν 500 ευρώ σε κάθε του ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί να τραβούσε και 300 φωτογραφίες. Οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν ότι η όλη υπόθεση είναι σοβαρή, καθώς στοχεύει στη συλλογή πολύ ειδικών και λεπτομερών πληροφοριών και εικόνων, οι οποίες δεν μπορούν να απεικονιστούν από κανένα από τους υπάρχοντες δορυφόρους, καθώς η λήψη των φωτογραφιών γίνεται από το επίπεδο του εδάφους.
newsblog
troktiko: http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_8719.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου